Skandinavisch erfgoed van geluk en rechtvaardigheid

Ons gereedschap is gemaakt om het menselijk geluk in en om het huis te vergroten. Maar we nemen menselijk geluk en rechtvaardigheid ook serieus in onze werkgemeenschap en in onze hele waardeketen.

Design voor iedereen

We ontwerpen producten die rekening houden met diversiteit en inclusiviteit.

We hebben veel producten die rekening houden met diversiteit en inclusiviteit, bijvoorbeeld scharen voor linkshandigen, speciale producten voor kinderen en tuinproducten die de gebruikservaring voor alle gebruikers optimaliseren.

MyFirstFiskars tuingereedschap voor kinderen is echt en kwalitatief hoogwaardig gereedschap voor jonge tuiniers. Het gereedschap is ontworpen met kinderen voor kinderen.

Telescopisch en verstelbaar tuingereedschap om de gebruikservaring voor alle gebruikers te optimaliseren.

Ons gepatenteerde design in tuingereedschap heeft aangepaste tandwielen en een nokmechanisme dat de kracht van de gebruiker concentreert waar die het meest nodig is.

Veilige, rechtvaardige en inclusieve werkplek

We bouwen aan een veilige, rechtvaardige, inclusieve en eerlijke werkplek voor de mensen van Fiskars.

Ons doel is dat onze 'Inclusion Experience' binnen de top 10% van wereldwijd goed presterende bedrijven valt. Onze marketingrichtlijnen zorgen ervoor dat al onze marketing inclusief is. 

We streven naar nul ongevallen in onze vestigingen en eenheden. We moedigen iedereen aan om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen veiligheid en die van anderen.

Het bevorderen van gezondheid en veiligheid is ook een integraal onderdeel van ons managementsysteem.

Al onze vestigingen vallen onder de ISO 45001-norm.

Mensenrechten

We respecteren en handhaven de mensenrechten in alles wat we doen en verwachten hetzelfde van al onze partners.

We zetten ons in om alle risico's met betrekking tot mensenrechten in onze waardeketen te beperken.

  • We zetten ons in voor het Global Compact van de VN (UNGC) en voor het beperken van risico's met betrekking tot mensenrechten.
  • We houden ons aan de kernconventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen.
  • In de Gedragscode van ons bedrijf (SCOC) wordt onze inzet om op een ethische en verantwoordelijke manier zaken te doen gedefinieerd en gecommuniceerd.

We are committed to

Circulaire economie

We koesteren ons Scandinavische industriële erfgoed door te investeren in Fiskars Village, de plek waar Fiskars in 1649 werd opgericht.

We investeren in Fiskars Village en de gemeenschap, waar Fiskars in 1649 werd opgericht. Het gebied staat in het teken van duurzaam reizen en het creëren van nieuwe mogelijkheden voor kunst en design.

In de loop van onze geschiedenis zijn we niet alleen de belangrijkste vastgoedeigenaar in het gebied geweest, maar hebben we ook actief deelgenomen aan de ontwikkeling van het gebied vanuit zowel een sociaal als economisch perspectief. Vandaag de dag is Fiskars Village een levendige, creatieve gemeenschap met ongeveer 600 permanente bewoners en ongeveer 200.000 bezoekers per jaar.

Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat de prachtige infrastructuur en omgeving behouden blijven voor toekomstige generaties, terwijl we het dorp ook promoten als een duurzame reisbestemming.

Bekijk onze andere toezeggingen

Doelstellingen en toezeggingen van de Fiskars Group op het gebied van duurzaamheid

De twee doelstellingen van de Fiskars Group, baanbrekend design tegen de wegwerpcultuur en het alledaagse buitengewoon maken, vormen de leidraad voor alle beslissingen op het niveau van de Groep. De Fiskars Group controleert regelmatig de voortgang op alle niveaus van het bedrijf.

Meer informatie over de duurzaamheid van Fiskars
Doelstellingen en toezeggingen van de Fiskars Group op het gebied van duurzaamheid