Premium design voor een beter leven

Ons gereedschap is gemaakt om lang mee te gaan - om tientallen jaren plezier te geven in en om het huis. We streven ernaar dat onze producten generaties lang in omloop blijven, zelfs voorgoed

Producten die lang meegaan

We ontwerpen producten die lang meegaan en prettig in het gebruik zijn. De kwaliteit van ons gereedschap wordt getest en gegarandeerd.

We zijn trots op de kwaliteit van onze producten en veel van onze producten hebben een uitgebreide commerciële garantie tot 25 jaar.

We gebruiken nieuwe innovatieve materialen, modulaire ontwerpen en reserveonderdelen om de levensduur van de producten te verlengen.

Al onze producten worden zorgvuldig getest om te voldoen aan de kwaliteitsbelofte van Fiskars. Zo worden onze Classic scharen in de fabriek met de hand getest en ondergaan onze tuinproducten belastingtests om er zeker van te zijn dat ze lang meegaan onder zware weersomstandigheden.

Al onze eigen productie-eenheden en distributiecentra zijn gecertificeerd volgens de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001.

Circulaire economie

We ontwikkelen circulaire diensten om de levensduur van onze producten te verlengen.

De Fiskars Pan Care service herstelt de originele, beste eigenschappen van versleten koekenpannen. De service is beschikbaar in Finland en we onderzoeken de uitbreidingsmogelijkheden van de service.

We bieden verschillende onderhoudsproducten, zoals slijpers voor bijlen, messen en scharen, die de levensduur van het product verlengen. 

We bieden reserveonderdelen voor veel tuingereedschap en zijn van plan om het aanbod aan reserveonderdelen uit te breiden.

We gebruiken gerecyclede materialen en testen hernieuwbare en biogebaseerde opties om fossiele materialen in onze producten te vervangen. 

  • Ons doel is dat in 2030 50% van onze netto-omzet in tuinieren afkomstig is van circulaire producten.
  • In Koken & Creëren is ons doel dat in 2026 47% van onze netto-omzet uit circulaire producten komt.

Voor onze pannen gebruiken we 90% gerecycled roestvrij staal en 100% gerecycled aluminium.

In onze tuinproducten hebben we het gebruik van gerecyclede grondstoffen voor kunststof onderdelen verhoogd. Voorbeelden hiervan zijn de Solid Planters, die gemaakt zijn van 65% gerecycled plastic. 

De door Billnäs geproduceerde bijlen bestaan voor >95% uit gerecycled staal. 

We gebruiken FSC-gecertificeerd hout in onze koksmessen, keukengerei, snijplanken en bijlen. We optimaliseren voortdurend kunststoffen om de CO2-uitstoot te verminderen. 

We vinden de verpakking van onze producten en de materialen die we gebruiken opnieuw uit.

  • We verbeteren onze verpakkingen voor alle productseries en geven prioriteit aan het gebruik van hernieuwbare en recyclebare verpakkingsmaterialen.

  • In de meeste landen kan onze verpakking worden ingeleverd voor recycling bij inzamelpunten voor karton of plastic.
  • Wij ontwerpen de verpakking zo dat deze efficiënt op pallets kan worden geladen om de transportemissies te beperken.

In most countries, our packaging

We ontwerpen onze processen om het materiaalgebruik te optimaliseren en afval te minimaliseren.

  • We streven naar nul restafval in 2030.

We recyclen afval en overtollig materiaal in onze productie-eenheden. We hebben gesloten systemen in onze fabrieken voor het verwerken van water.

We maken gebruik van modulaire productplatforms, waarbij dezelfde onderdelen worden gebruikt voor meerdere productvarianten, waardoor er minder unieke onderdelen nodig zijn en er minder materiaal wordt verspild tijdens de productie.

Onze productie-eenheid in Sorsakoski, Finland, veranderde de oppervlaktebehandeling van staal van polijsten naar borstelen. Door deze overstap is de hoeveelheid restafval in de fabriek in 2023 met 30% afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. De verandering zal geleidelijk worden doorgevoerd en als gevolg daarvan zal de productie-eenheid in Sorsakoski in 2025 nul restafval produceren. 

Biodiversiteit

We hebben de risico's en kansen van ons bedrijf op het gebied van biodiversiteit beoordeeld. We proberen onze negatieve impact op het milieu en de biodiversiteit te minimaliseren. We vermijden chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu of mensen.

Onze belangrijkste manieren om de negatieve gevolgen voor de biodiversiteit te verminderen, hebben te maken met onze inspanningen om de circulaire economie te ondersteunen, zoals het zorgvuldig inkopen van materialen en ervoor zorgen dat onze producten zo lang mogelijk in omloop blijven.

Onze tuintips moedigen mensen aan om de biodiversiteit in hun tuin te vergroten. We zijn van plan om de educatieve inhoud in de toekomst uit te breiden. 

Alle kookproducten zullen PFAS-vrij zijn in 2025 (lees hier meer), en tuinproducten in 2026.

Bekijk onze andere toezeggingen

Doelstellingen en toezeggingen van de Fiskars Group op het gebied van duurzaamheid

De twee doelstellingen van de Fiskars Group, baanbrekend design tegen de wegwerpcultuur en het alledaagse buitengewoon maken, vormen de leidraad voor alle beslissingen op het niveau van de Groep. De Fiskars Group controleert regelmatig de voortgang op alle niveaus van het bedrijf.

Meer informatie over de duurzaamheid van Fiskars
Doelstellingen en toezeggingen van de Fiskars Group op het gebied van duurzaamheid