Bouw je eigen Happy Bee hotel

Veel wilde bijen hebben moeite met het vinden van onderdak. Solitaire bijen kunnen efficiënte bestuivers zijn, maar zijn niet in staat om hun eigen nesttunnels te maken. Omdat dode boomstammen en takken met holtes moeilijk te vinden zijn, is het maken van een bijenhotel een geweldige manier om bijen een handje te helpen. Ter inspiratie zie je hier enkele van onze favoriete stijlen en ontwerpen. Als je kinderen hebt, vraag ze dan om mee te doen voor een middag vol plezier en creativiteit.

Houd het eenvoudig, een blok hout met gaatjes

Het enige wat je nodig hebt is een blok hout dat minstens 10 cm dik is. Gebruik boren van 3-10 mm om gaten in één kant van het hout te boren. De gaten moeten 6-10 cm diep zijn. Zorg er wel voor dat ze er niet dwars doorheen gaan. Bevestig het blok aan de muur om je eerste bijengasten te verwelkomen.

Houd het eenvoudig, een blok hout met gaatjes

Aan het rollen - een bundel bamboestokken

Als je stukken bamboe hebt liggen, snijd ze dan op een geschikte lengte en bundel ze. En zie daar: het hotel is nu open!

Aan het rollen - een bundel bamboestokken

Alle bijen zijn welkom in ons 5-sterren bestuivershotel

Wie houdt er niet van een beetje luxe? Bouw een huisvormig houten frame en vul de individuele kamers met stukken bamboe, hout en andere natuurlijke materialen. Bedek de ingang met fijn kippengaas (5 cm) om kleine vogels weg te houden. Dan is het tijd om in te checken!

Alle bijen zijn welkom in ons 5-sterren bestuivershotel

Waar hang je het bijenhotel op?

Om bijen de beste nestomstandigheden te bieden, moet je het bijenhotel op een zonnige plek plaatsen, waar het hotel beschermd is tegen wind en regen. En weet je wat nou het leukste is? Op een goede dag kun je de gasten in de gaten houden en hun hectische leven bestuderen.

Bekijk alle